Пресинг 41: „Професор Михајло – Микле Серафимовски, истакнат хидротехнички градител и омилен учител на инженерите во Македонија“

Во списанието „Пресинг“ број 41, издадено во декември 2018 година може да се сретнат две статии поврзани со хидротехничкото инженерство. Во првата статија, проф. д-р. Љупчо Петковски пишува на тема Повеќе…

Годишно собрание на Здружението Македонски Комитет за Големи Брани (ЗМКГБ)

Почитувани, На 21-ви декември 2018 година со почеток во 12 часот, во просториите на Комората на овластени архитекти и овластени инженери ќе се одржи Годишното собрание на Здружението Македонски Комитет Повеќе…

Учество на студенти од Градежниот факултет на V Меѓународен симпозиум за стабилност на брани одржан во Истанбул

Во периодот од 27 октомври до 1 ноември 2018 година, во Истанбул – Турција, се одржа V Меѓународен симпозиум за стабилност на брани (5th International Symposium on Dam Safety) организиран Повеќе…

Page 2 of 2
1 2